diumenge, 27 de febrer del 2011

DISCURS DE SHAKIRA A OXFORD UNIVERSITY



Exel.lent discurs de més de deu minuts i sense cap mena de guió ni suport escrit el que va fer Shakira a  Oxford University !
What a great and intelligent speech  about the future of humankind !
Shakira va demostrar tenir totes les qualitats que defineixen un bon conferenciant :
Coneixement del tema que exposava, que estava perfectament estructurat.
Abans d´acabar els primers tres minuts ja havia aconseguit trencar el gel i  fer un resum de tot el què diria .També va saber invol.lucrar l´auditori fent-lo partícep de la causa que els uneix i l´objectiu comú per acabar  traslladant la responsabilitat del futur a tots i cadascun dels qui l´estaven escoltant.
Contingut ric i clar amb context històric: com a  l´edat mitjana  l´educació  quedava restringida a uns quants privilegiats i com aquests negaven l´accés a la cultura a les classes subordinades, sense adonar-se´n que al no haver-hi massa crítica  que pogués fer aportacions científiques ni dissenyar noves organitzacions socials que permetin a la humanitat avançar, el progrés social no es  va produir durant molts segles.
La democratització de l´educació  i els seus beneficis, no només des del punt de vista moral i ètic, sinó també des del punt de vista econòmic. La universalització de la formació com a clau per formar nacions fortes que no caiguin en els extremismes ni en el narcotràfic, especialment en aquells països com el seu , on l´educació és un luxe i no un dret.
La Fundación Pies descalzos , amb lla  que ella està invol.lucrada personalment i   el suministrament d´aliments a les escoles com element imprescindible per aconseguir que els pares escolaritzin als seus fills.
La cultura com a patrimoni universal de la humanitat...
La noia ho té tot: a part  de saber cantar , ballar i  moure les caderes com ningú , és una dona compromesa amb els seus orígens que a més de solidària , és capaç de comparèixer a l´auditori d´Oxford i fer un discurs que ja els agradaria a molts polítics saber fer!
                                           HIPS DON´T LIE
                                                ORIGINAL VIDEO


2 comentaris:

Jaume Pubill ha dit...

M'agrada el que dius sobre el discurs de Shakira. Justament avui me l'ha enviat una amiga i jo també poso el vídeo al meu blog.
He entrat al teu per casualitat i m'hi quedaré com a visitant perquè m'agrada com escrius i el que escrius.
Una abraçada

Carme Rider ha dit...

Moltes gràcies, Jaume.
Si em poses el link del teu bloc, també li donaré un cop d´ull.
Carme Rider.