dimecres, 28 d’agost de 2013

BELLESA, MISTERI I SILENCICada  vegada  són més  els  autors  que  van  prenent  consciència del problema que suposa    l´absència de bellesa a la que estan sotmesos els nostres infants  i de la manca de  gust   estètic  que és  present  a  les  joguines,  als  materials  escolars,  a les aules...
És una pèrdua d´oportunitat  cap a l´excel.lència, perquè  saber meravellar-se  davant la bellesa del món quan són infants, els ensenyarà a il.lusionar-se per un projecte sòlid,quan siguin adults.Si volem que els nostres fills siguin persones responsables amb capacitat  de prendre decisions reflexionades, hem d´ensenyar-los  a estar quiets observant amb calma el seu voltant.

 LA COVA D´EN GISPERT  és  una oportunitat per connectar  amb  la necessitat de misteri, calma, bellesa i silenci dels infants.
S´hi va des de Tamariu amb Kayak o una barca petita. Només és recomanable els dies de bona mar. 
A part de la seva bellesa natural, té interés històric perquè en el seu moment, va servir d´amagatall per a les barques de pescadors i els estris de pesca que els soldats del règim  requisaven. Quan s´hi arriba fa una mica de basarda, perquè l´escletxa a la roca que  fa de porta d´entrada a  la cova és molt estreta, però un cop a l´interior, la cabitat s´eixampla fins desenvocar en una sala principal amb una roca plana al bell mig que s´anomena TAULA.EL REC DELS ARBRES  és una altra meravella de la natura que ens ofereix l´oportunitat d´ensenyar als nostres infants a gaudir de la solitud, la pau i la bellesa de l´entorn.
És un passadís amagat al que no s´hi arriba per casualitat i que va a morir a una piscina natural situada entre roques. Banyar-se a la piscina del Rec a mitja tarda sentint la remor del mar a l´exterior,  és un plaer difícil d´explicar. Posar-se les ulleres i el tub  i veure sards i oblades nedant entre les roques, ajuda a sentir el miracle de la creació.